Innovation Stories

Visie van vernieuwers

Hoe je innoveert voor een digitaal veiligere samenleving: verhalen van vernieuwers die het ánders doen.

.

“Wil je als bedrijf vooruit, digitaal transformeren, nieuwe businessmodellen introduceren, succesvol aan de slag met AI? Dan is cybersecurity je randvoorwaarde.”

Dave Maasland, CEO ESET Nederland

“We zouden elkaar als security bedrijven niet als concurrenten maar als co-creators moeten zien. Ik hoop dat we het commerciële perspectief – het kleine of oude denken – aan de kant schuiven en meer kijken naar het grotere geheel.”

Renza Grüter, CPO Zerocopter

“Innovatie gaat niet alleen over nieuwe toepassingen van techniek of data. Aan ideeën geen gebrek. Waar het nog vaak aan schort, is de uitvoeringskracht. Dáár ligt de uitdaging.”

Joris den Bruinen, Directeur The Hague Security Delta.

“Innovatie binnen security is hard nodig. Aanvallers innoveren per definitie sneller dan verdedigers. Daarom is er behoefte aan mensen die deze aanvalspatronen écht begrijpen.”

Stef Liethoff, CEO bij SBL Cyber Security

coming soon
“Er wordt te weinig naar het maatschappelijk rendement op investeringen gekeken. Terwijl besparingen door het voorkomen van slachtofferschap, snellere hulpverlening en juridische procedures ruimschoots de initiële investering overtreffen.”

Lara Hemstede, Founder Cyber Proof & Rise App

“Op het gebied van innovatie wordt er te veel gefocust op de technische kant van security. Organisaties betrekken de ‘mens’ nog te weinig in de aanpak, helaas.” ’’

Martijn van de Beek, Directeur Hoffmann

“Veiligheidsorganisaties moeten kijken naar de wettelijke kaders om data te delen. Doen ze dat niet, dan manoeuvreren ze zichzelf naar de marge. Daarmee wordt onze democratische rechtsstaat ondergraven.”

Peter de Kock, Founder Pandora Intelligence

Kies je als overheid voor vertrouwde gezichten of voor veelbelovende innovators? Het is een dilemma, beiden zijn nodig voor de digitale veiligheid.

Daan Rijnders, kwartiermaker voor Digitaal Veilig Den Haag

coming soon
“Innovatie bij operationele dienstverleners is complex. Alles ligt onder een vergrootglas, er is snel kritiek. Dan ga je optimaliseren, niet radicaal innoveren.”

Ben Kokkeler, directeur-bestuurder bij Centrum voor Veiligheid en Digitalisering (CVD)

“Ik krijg jeuk van de uitspraak dat de ontwikkelingen (te) snel gaan in ons vak. Dat klinkt voor mij als een excuus. De manier waarop aanvallers, criminelen of spionnen te werk gaan, is grosso modo hetzelfde als 20 jaar geleden.”

Erik de Jong, Strategy Director Securify

Meld je aan voor de nieuwsbrief

En ontvang de laatste Security Stories automatisch in je mailbox.

Nieuwsbrief aanmelding